Γενικές Πληροφορίες για το Social Marketing

Social Media Marketing

Social Networks

Το Social Media Marketing είναι η χρησιμοποίηση κοινωνικών δικτύων με στόχο την προβολή της επιχείρησης σας και την ενημέρωση σχετικά με τις υπηρεσίες και τα προϊόντα που προσφέρετε. Με αυτόν τον τρόπο αυξάνεται ο αριθμός των πελατών σας και ενισχύεται η προώθηση της ιστοσελίδας σας στο διαδίκτυο.
Αναλαμβάνουμε την βελτιστοποίηση ιστοσελίδων στα περισσότερα κοινωνικά δίκτυα. Φαντάζεστε μια σελίδα στο FaceBook με 5000 θαυμαστές σε μικρό χρονικό διάστημα, σταματήστε να φαντάζεστε και επικοινωνήστε μαζί μας. Προσφέρουμε επίσης υπηρεσίες κατασκευή ιστοσελίδων στα γνωστά κονωνικά δίκτυα και όχι μόνο.

Online Marketing

Για κάποιους, η φράση “social media” είναι συνώνυμη με το Facebook και το Twitter, περίπου όπως τα Kleenex είναι συνώνυμα με τα μαντιλάκια προσώπου. Τα μέσα κοινωνικοποίησης είναι όμως κάτι μεγαλύτερο από τις δύο αυτές ιστοσελίδες ή άλλες συγκεκριμένες ιστοσελίδες – είναι μια μεγαλύτερη ιδέα που προκύπτει από την χρήση αυτών των sites.
Επισήμως, τα social media είναι ένας γενικός όρος που καθορίζει τις διάφορες δραστηριότητες που ενσωματώνουν την τεχνολογία, την κοινωνική αλληλεπίδραση αλλά και μεθόδους με τις οποίες οι άνθρωποι μπορούν να μοιράζονται περιεχόμενο και γνώσεις και γενικά να συζητούν ανταλλάσσοντας προσωπικές απόψεις.

Social media and internet marketing

Ποιος είναι ο ρόλος των social media στο internet marketing;

Μια καμπάνια internet marketing πρέπει να λαμβάνει υπόψη και να επεκτείνεται στα διάφορα social media. Αυτό μπορούμε να το καταλάβουμε μελετώντας τα παρακάτω στατιστικά:

*3 στους 4 Αμερικάνους χρησιμοποιούν τα social media (πηγή: Forrester, The Growth Of Social Technology Adoption, 2008)
*Τα 2/3 του παγκόσμιου διαδικτυακού πληθυσμού επισκέπτεται τα κοινωνικά δίκτυα (πηγή: Nielsen, Global Faces & Networked Places, 2009)
*Οι επισκέψεις στα social media είναι πλέον η 4η πιο δημοφιλής online δραστηριότητα – πιο μπροστά από τη χρήση του προσωπικού email (πηγή: Nielsen, Global Faces & Networked Places, 2009)
*Το facebook εκτημά ότι θα έχει 630 εκατομμύρια χρήστες μέσα 2011. Μόνο η Ινδία και η Κίνα έχουν μεγαλύτερο πληθυσμό από το facebook…
*100 εκατομμύρια video παρακολουθούνται στο youtube κάθε μέρα
*3,6 δισ. εκατομμύρια φωτογραφίες υπήρχαν στο Flickr.com το 2009
*Σε 3 εκατομμύρια / μέρα ανέρχεται ο μέσος αριθμός των tweets στο Twitter.com
*Σε 5 εκατομμύρια ανέρχεται ο ενεργός αριθμός των υποστηρικτών του Barack Obama σε 15 κοινωνικά δίκτυα και 21,8 εκατομμύρια προβολές για το γνωστό video του Obama “Yes We Can” στο YouTube
*93% των χρηστών των social media πιστεύει ότι μια εταιρεία πρέπει να έχει μια παρουσία στα social media. Επίσης 85% των χρηστών των social media πιστεύει ότι μια εταιρεία όχι μόνο πρέπει να έχει μια παρουσία στα social media αλλά και να αλληλεπιδρά με τους πελάτες της μέσω αυτών (πηγή Cone, Business in Social Media Study, September 2008)